Tiek parakstīta vienošanās par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu starp Latviju un Turkmenistānu - www.d-k.lv


Turkmenistānas Republikas prezidenta oficiālās vizītes laikā Latvijā tika parakstīta Latvijas Republikas valdības un Turkmenistānas valdības konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Pašlaik Latvijas un Turkmenistānas investori otrā valstī tiek aplikti ar nodokļiem, vienīgi pamatojoties uz otras valsts nodokļu normatīvajiem aktiem. Konvencija atvieglos Latvijas investoru darbību Turkmenistānā un otrādi, kopumā veicinās ārvalstu investīciju piesaistīšanu.

Abu valstu potenciālajiem investoriem tiks radīts stabilāks nodokļu uzlikšanas režīms otrā līgumslēdzējā valstī gan attiecībā uz uzņēmējdarbības ienākumu, gan arī uz tādiem pasīvajiem ienākumiem kā dividendes, procenti un autoratlīdzība.

Konvencijā tiek noteikts, ka dividendes, ja to patiesā labuma guvējs ir otras līgumslēdzējas valsts rezidents, to izcelsmes valstī var aplikt ar nodokli, kas nepārsniedz 5% gadījumos, kad dividenžu saņēmējs ir sabiedrība, kurai tieši pieder vismaz 25% no dividendes izmaksājošās sabiedrības kapitāla, un 10% visos pārējos gadījumos.

Procentu maksājumus un autoratlīdzības, ja to patiesā labuma guvējs ir otras līgumslēdzējas valsts rezidents, to izcelsmes valstī var aplikt ar nodokli pēc likmes, kas nepārsniedz 10% no procentu vai autoratlīdzību kopapjoma.