Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Pieņemti biometrijas datu apstrādes sistēmas noteikumi
Izdrukāt

Pieņemti biometrijas datu apstrādes sistēmas noteikumi

04.04.2012

Ministru kabinets pieņēma "Biometrijas datu apstrādes sistēmas noteikumus", kas paredz noteikt kārtību, kādā iegūst, ievada, aktualizē un iznīcina biometrijas datu apstrādes sistēmā iekļaujamos datus.

Saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasībām e-pakalpojuma ietvaros tuvāko mēnešu laikā arī Latvijas iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja saņemt informāciju par personas uzkrātajiem datiem Biometrijas datu apstrādes sistēmā un nepieciešamības gadījumā nosūtīt datu aktualizācijas pieprasījumu.

E-pakalpojumu plānots izvietot portālā www.latvija.lv, bet pakalpojuma saņemšanai varēs izmantot portālā pieejamos autentifikācijas līdzekļus (e-parakstu un internetbankas autentifikāciju).

Biometrijas datu apstrādes sistēmu ir tiesīgas izmantot izmeklēšanas iestādes, operatīvās darbības subjekti, prokuratūra, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, Valsts robežsardze un valsts drošības iestādes, lai nodrošinātu svešas personas identitātes izmantošanas novēršanu, noziedzīgu nodarījumu atklāšanu un noziedzīgu nodarījumu izdarījušu personu meklēšanu. Tāpat minētās iestādes sistēmu ir tiesīgas izmantot aizturēto, aizdomās turēto, apsūdzēto un notiesāto personu identitātes pārbaudei, neatpazītu līķu identifikācijai, bezvēsts pazudušu personu meklēšanā.

Biometrijas datu sistēmu ir tiesīga izmantot arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, Ārlietu ministrija, Ceļu satiksmes drošības direkcija, Latvijas Jūras administrācija un tiesas personu identitātes pārbaudei personu apliecinošu un ceļošanas dokumentu, vīzu un uzturēšanās atļauju, transportlīdzekļa vadītāja apliecību un citu dokumentu izsniegšanas procesā.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602