Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Koncepcija par normatīvo aktu sakārtošanu saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā
Izdrukāt

Koncepcija par normatīvo aktu sakārtošanu saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā

02.04.2012

Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināta koncepcija  par normatīvo aktu sakārtošanu saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā. Koncepcijas mērķis ir noteikt vienotu kārtību attiecībā uz likumiem, Ministru kabineta  noteikumiem, MK rīkojumiem, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) noteikumiem un Latvijas Bankas (LB) noteikumiem, kā arī uz pašvaldību saistošajiem noteikumiem.

Attiecībā uz MK noteikumiem un rīkojumiem, FKTK un LB noteikumiem koncepcija paredz trīs normatīvo aktu grozīšanas variantus.

Finanšu ministrija ierosina atbalstīt B risinājuma variantu, kas paredz visus normatīvos aktus grozīt līdz eiro pieņemšanas dienai – 2014. gada 1. janvārim.
Atbildīgajām institūcijām normatīvo aktu grozījumi jāsagatavo līdz brīdim, kad ir zināms ES Padomes noteiktais valūtas maiņas kurss, līdz 2013. gada 1. augustam vienotā likumprojektu paketē jāvirza apstiprināšanai sagatavotos normatīvos aktus, kuros nav nepieciešams zināt maiņas kursu un kas nav būtiski tiesiskās noteiktības nodrošināšanai.
A variants paredz normatīvos aktus grozīt pakāpeniski, sākot ar brīdi, kad ir zināms Eiropas Savienības (ES) Padomes noteiktais valūtas maiņas kurss un trīs gadus pēc maiņas kursa noteikšanas.
 
C variants paredz grozīt normatīvos aktus, liekot uzsvaru uz tiesiskās nepārtrauktības nodrošināšanai būtiskiem normatīvajiem aktiem, t.i. līdz eiro ieviešanas dienai grozīt tos normatīvos aktus, kas ir būtiski tiesiskās noteiktības nodrošināšanai un ērtai pārejai uz eiro, un pārējos tiesību aktus grozīt trīs gadus pēc maiņas kursa noteikšanas.
Visu variantu paredzētie pasākumi tiks veikti atbilstošo institūciju esošo budžetu ietvaros – normatīvo aktu sakārtošanai netiks izdalīti speciāli finanšu līdzekļi.

Savukārt attiecībā uz pašvaldību saistošo noteikumu grozīšanu Finanšu ministrija ierosina atbalstīt C risinājuma variantu, kas paredz Euro ieviešanas likumā noteikt, ka pašvaldību saistošie noteikumi jāgroza līdz eiro ieviešanas dienai.

A variants paredz pašvaldību saistošos noteikumus grozīt pakāpeniski, sākot ar brīdi, kad ir zināms ES Padomes noteiktais valūtas maiņas kurss un trīs gadus pēc maiņas kursa noteikšanas, bet B variants paredz, ka pašvaldības pašas sekotu līdzi eiro ieviešanas procesam un, ja  nepieciešams, grozītu savus izdotos saistošos noteikumus.

Koncepciju vēl skatīs MK.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602