Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Jauna lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības atzīšanas kārtība
Izdrukāt

Jauna lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības atzīšanas kārtība

28.02.2012

Valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu „Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu”. Jaunie noteikumi izstrādāti, lai uzlabotu lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS) atzīšanu, nosakot atbilstības kritērijus un izvērtēšanas kārtību.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības atbilstību tāpat kā līdz šim izvērtēs biedrība „Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija” (LLKA). Noteikumi paredz kritērijus, pēc kuriem LLKA izveidota komisija nosaka sabiedrības atbilstību. Papildus atbilstības kritēriji ir noteikti augļu/dārzeņu nozares LPKS, jo nozares specifikas rezultātā nav iespējams nodrošināt lielu sabiedrības biedru skaitu, kā arī noteikumi papildināti ar kritēriju, kurš nosaka maksimālo iespējamo sabiedrības nodokļu parādu.

Turpmāk LLKA katru gadu līdz 1. oktobrim veiks auditu 5% sabiedrībām, kurām būs piešķirts atbilstības statuss, izvērtējot sabiedrības darbību saskaņā ar Kooperatīvās sabiedrības likumu un noteiktiem kritērijiem. Ja tiks konstatēti būtiski pārkāpumi, LLKA būs tiesības atbilstību anulēt. Atbilstības statuss tiks piešķirts uz vienu gadu laika posmā no 15. aprīļa līdz nākamā kalendāra gada 14. aprīlim saskaņā ar noteiktiem kritērijiem.

Tāpat LLKA, īstenojot atbilstības auditu, būs tiesības piedalīties LPKS biedru un valdes sēdēs, vērtēt sabiedrības darbības atbilstību statūtiem, pārvaldes struktūras darbības atbilstību, sabiedrības biedru uzskaiti, pamatkapitāla veidošanās, paju piešķiršanas un aprēķināšanās kārtību saskaņā ar normatīviem aktiem par kooperatīvām sabiedrībām.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” un tie aizstās šobrīd spēkā esošos MK 2011. gada 25. janvāra noteikumus Nr.63 „Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu”.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 28. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602