Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Grozījumu likumprojekts likumam „Par uzņēmumu ienākumu nodokli”
Izdrukāt

Grozījumu likumprojekts likumam „Par uzņēmumu ienākumu nodokli”

08.12.2011

Ministru kabinets izskatīja grozījumus likumā „Par uzņēmumu ienākumu nodokli”.

Likumprojekts paredz saskaņot likuma normas ar jaunajām „Maksātnespējas likuma” normām, paredzot zaudēto parādu norakstīšanu, ja debitoram ir pabeigts maksātnespējas process.

Grozījumos noteikta UIN atlaides piemērošana par atbalstāmo investīciju projekta ietvaros veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem informācijas un tehnoloģijas nozarē.

Likumprojektā būs arī precizēta jaunas ražošanas tehnoloģiskās iekārtas definīcija.

Izmaiņas paredz, ka UIN avansa maksājumus var neveikt, ja nodokļa maksātājs ir iesniedzis iesniegumu Valsts ieņēmumu dienestā par saimnieciskās darbības apturēšanu.

Plānots nepalielināt ar UIN banku segtos ķīlas pārņemšanas parāda piedziņas procesa laikā radušos ķīlas uzturēšanas izdevumus, ķīlas priekšmeta pārņemšanas izdevumus un nekustamā īpašuma nodokļa parāda maksājumus par attiecīgo pārņemto nekustamo īpašumu.

Sākot ar 2015. gadu nodokļu maksātājam būs iespēja pārnest zaudējumus par neierobežotu laika periodu (šobrīd zaudējumus iespējams segt par iepriekšējiem 8 taksācijas periodiem).

Likumprojektā arī paredzēts paplašināt iespējas piemērot nodokļa atlaidi par veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem, paredzot, ka nodokļa atlaidi varēs piemērot, ja ieguldījumi tiek veikti apjomā virs 3 miljoniem latu (šobrīd 5 miljoni latu), kā arī paredzot pagarināt investīciju ieguldīšanas termiņu no 3 līdz 5 gadiem.

Plānots arī piemērot vispārējo nodokļa likmi nodokļu maksātājiem, kuri piemēro UIN atlaidi par veiktajiem  ieguldījumiem Brīvostās un Speciālajās ekonomiskajās zonās.

Likumā tiek noteikts, ka no nodokļa ir atbrīvotas:

- dividendes, ko sabiedrība (Latvijas rezidents) izmaksā nerezidentam, kas nav ES/EEZ vai ārzonas valsts rezidents (sākot ar 2013. gadu);

- dividendes, ko sabiedrība saņem no nerezidenta, ja dividenžu izmaksātājs ir tādas valsts rezidents, kas nav zemu nodokļu un beznodokļu valsts vai teritorija (sākot ar 2013. gadu);

- procentu maksājumi, ko sabiedrība izmaksā nerezidentam, kas nav ES/EEZ vai zemu nodokļu vai beznodokļu valsts vai teritorijas  rezidents, un kas tiek veikti pēc 2013. gada 31. decembra;

- maksājumi par intelektuālo īpašumu, ko sabiedrība izmaksā nerezidentam, kas nav ES/EEZ vai zemu nodokļu vai beznodokļu valsts vai teritorijas  rezidents, un kas tiek veikti pēc 2013. gada 31. decembra.

Sākot ar 2013. gadu, ienākumi vai zaudējumi no kapitāla daļu un akciju atsavināšanas netiek ņemti vērā, nosakot nodokļa maksātāja ar nodokli apliekamo ienākumu, izņemot ienākumus, ja kapitālsabiedrība, kuras akciju iegāde ir notikusi, ir tādas valsts vai teritorijas rezidents, kas saskaņā ar MK noteikumiem ir atzīta par zemu nodokļu vai beznodokļu valsti vai teritoriju.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 29. marts
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602