Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Sodi palielinājas par pārkāpumiem kases aparātu un kases sistēmu jomā
Izdrukāt

Sodi palielinājas par pārkāpumiem kases aparātu un kases sistēmu jomā

05.09.2011

Finanšu ministrija sagatavoja grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksā ar mērķi novērst Latvijā pastāvošo situāciju attiecībā uz pretlikumīgu iejaukšanos kases aparātu un kases sistēmu programmatūrās, mērķtiecīgi slēpjot vai samazinot ar nodokli apliekamos ienākumus.

Grozījumi paredz pastiprināt atbildību par pārkāpumiem kases aparātu un kases sistēmu jomā atbilstoši izdarītā pārkāpuma smagumam, nosakot lielāku administratīvā pamatsoda - naudas soda - apmēru, kā arī paredzot administratīvo papildsodu - administratīvā pārkāpuma izdarīšanas rīka konfiskāciju.

Veicot nodokļu kontroles pasākumus tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietās, Valsts ieņēmumu dienests ir konstatējis gadījumus, kad atsevišķu uzņēmumu darbinieki veic krāpnieciskas darbības - labo vai dzēš kases aparāta fiskālajā atmiņā vai elektroniskajā kontrollentē esošo informāciju.

Grozījumi paredz par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtības neievērošanu un lietotāju pienākumu nepildīšanu vienotu soda apmēru - fiziskām personām līdz tūkstotim latu, savukārt juridiskām personām līdz trīs tūkstošiem latu, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus vai bez konfiskācijas.

Par šādiem pārkāpumiem, ja tie ir izdarīti vietās, kur tirgo ar akcīzes nodokli apliekamas preces, uzliek naudas sodu fiziskām personām līdz diviem tūkstošiem latu, bet juridiskām personām - līdz pieciem tūkstošiem latu, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un ar akcīzes nodokli apliekamās preces, kas atrodas tirdzniecības vietās vai bez konfiskācijas.

Papildus tiek noteikta jauna norma, kas paredz par darījumu apliecinoša dokumenta neizsniegšanu darījuma partnerim, pārdodot preces vai sniedzot pakalpojumus, uzlikt naudas sodu līdz simts latiem.

Paredzēts palielināt atbildību par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu neuzstādīšanu un neizmantošanu, nosakot par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu neuzstādīšanu un neizmantošanu naudas sodu fiziskām personām līdz tūkstotim latu, bet juridiskām personām - līdz trīs tūkstošiem latu.

Par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu neuzstādīšanu un neizmantošanu kases un norēķinu operāciju veikšanai valūtas maiņas punktos paredzēts naudas sods fiziskām personām līdz tūkstotim latu, bet juridiskām personām - līdz trīs tūkstošiem latu.

Likumprojektu vēl skatīs un par to lems Ministru kabinets un Saeima.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602