Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Jaunas izmaiņas likumā par transportlīdzekļu nodokli
Izdrukāt

Jaunas izmaiņas likumā par transportlīdzekļu nodokli

01.04.2011

Finanšu ministrija, CSDD un uzņēmēji sagatavoja izmaiņas „Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā".

Paplašinās atvieglojumi daudzbērnu ģimenēm, kam paredzēta transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa atlaide 20% apmērā.

Likums paredz atvieglojumu transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklim 20% apmērā par vienu transportlīdzekli personai, kuras apgādībā atrodas trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni, bet atvieglojums netiek piemērots, ja ģimenē, piemēram, vienam no laulātajiem apgādībā ir viens bērns, bet otram laulātajam - divi bērni.

Izmaiņas paredz, ka nodokli nevajadzēs maksāt personai, kuras apgādībā vai kuras laulātā apgādībā ir bērns invalīds ar kustību traucējumiem. Atbrīvojums tiks piemērots par vienu šai personai vai tās laulātajam īpašumā, turējuma vai valdījumā reģistrētu transporta līdzekli.

Šobrīd likums nosaka atbrīvojumu no nodokļa nomaksas tikai tādos gadījumos, kad pats transporta līdzekļa īpašnieks, turētājs vai valdītājs ir I, II vai III grupas invalīds.

Tiek paredzēti jauni atbrīvojumi no uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksāšanas - ja transporta līdzeklis ir aizdzīts, noņemts no uzskaites, apķīlāts ar aizliegumu piedalīties satiksmē, ka arī transporta līdzekļiem ar atzīmi „Sporta" vai kuriem ir reģistrēts vēsturiska spēkrata statuss.

Likumprojekts paredz piemērot atbrīvojumu no nodokļa maksāšanas par kvadricikliem un tricikliem.

Tiks radīta iespēja personai vienu reizi gada laikā mainīt statusu no nodokļa nemaksātāja uz nodokļa maksātāju.

Tāpat likumprojekts nosaka, ka uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli maksās transporta līdzekļa turētājs (ja viņš atbildīs uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksātāja pazīmēm), ja CSDD būs reģistrēts gan īpašnieks, gan turētājs.

Ja patiesais transporta līdzekļa lietotājs nebūs CSDD reģistrēts kā turētājs, likumprojekts uzliks pienākumu maksāt nodokli īstajam lietotājam, ja viņš atbildīs uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksātāja pazīmēm un transporta līdzekļa turētāja definīcijai, kas dota Ceļu satiksmes likumā.

Tāpat tiek paredzēts pienākums GPS pārdevējiem informēt VID pēc tā pieprasījuma par GPS uzstādīšanu konkrētam transporta līdzeklim un GPS neesamības uztveršanas zonā sistemātiskumu un regularitāti.

Likumprojektā paredzēts, ka nodokļu maksātajam būs tiesības atprasīt samaksāto uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli par periodu, par kuru tam nebija jāmaksā saskaņā ar likumprojektā iekļautajiem atbrīvojumiem no nodokļa maksāšanas.

Grozījumus likumprojektā vēl skatīs un par tiem lems Ministru kabinets un Saeima.

 

 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602