Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Izmaiņas PVN deklarācijas, pārskata PVN 1 I un III daļas, kā arī jaunā pārskata PVN 7 aizpildīšanas kartībā (turpinājums)
Izdrukāt

Izmaiņas PVN deklarācijas, pārskata PVN 1 I un III daļas, kā arī jaunā pārskata PVN 7 aizpildīšanas kartībā (turpinājums)

31.01.2011

No 2011.gada 1.janvāra stājās spēkā izmaiņas MK noteikumos Nr.1640 par deklarācijas aizpildīšanas kārtību, pārskata PVN1 I un III daļas, kā arī jaunā pārskata PVN 7 aizpildīšanas kārtību.

PVN 1 pārskata I daļa - priekšnodoklis par iekšzemē iegādātajām precēm un pakalpojumiem.

Apliekamā persona norāda saņemtās preces un pakalpojumus, par kuram atskaita priekšnodokli:

- importa darījumos;

- iekšzemē iegādātām precēm un saņemtiem pakalpojumiem;

- pakalpojumiem, par kuriem apliekamā persona aprēķina nodokli kā pakalpojuma saņēmējs no personas, kas nav reģistrēta ES teritorijā;

- kompensācijām, kas izmaksātas zemnieku saimniecību īpašniekiem;

- precēm, kas saņemtas no citas dalībvalsts personas vai Eiropas Savienības teritorijā nereģistrētas personas saskaņā ar likuma 12.panta 9.1daļu.

4.rinda - iegādāto preču un saņemto pakalpojumu vērtība savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai bez nodokļa, ja apliekamā persona par saņemto atlaidi, atpakaļ nosūtītajām precēm, anulēto pirkumu, saņemto preču (pakalpojumu)samazināto cenu vai atpakaļ saņemto avansu ir saņēmusi nodokļa kredītrēķinu iepriekš aprēķinātā priekšnodokļa korekcijai.

Šajā rindā tiek uzrādīts iepriekš saņemto preču (pakalpojumu) vērtības samazinājums vai anulētā pirkuma vērtība ar mīnusa zīmi.

5.rinda - nodokļa summa, ja apliekamā persona par saņemto atlaidi, atpakaļ nosūtītajām precēm, anulēto pirkumu, saņemto preču (pakalpojumu)samazināto cenu vai atpakaļ saņemto avansu ir saņēmusi nodokļa kredītrēķinu iepriekš aprēķinātā priekšnodokļa korekcijai, tad šajā rindā uzrāda priekšnodoklī norādītā nodokļa samazinājuma vērtību ar mīnusa zīmi.

6.rinda - attaisnojuma dokumenta veids, uz kura pamata ir atskaitīts priekšnodoklis vai nokoriģēts nodoklis, kurš aprēķināts iemaksai budžetā:

kods „4" - tiek norādīts kredītrēķins, ja apliekamā persona par saņemto atlaidi, atpakaļ nosūtītajām precēm, anulēto pirkumu, saņemto preču (pakalpojumu)samazināto cenu vai atpakaļ saņemto avansu ir saņēmusi nodokļa kredītrēķinu iepriekš aprēķinātā priekšnodokļa korekcijai.

PVN 1 pārskata III daļā atsevišķi norāda katru attaisnojuma dokumentu, uz kura pamata veikti darījumi - piegādātas preces vai sniegti pakalpojumi (piemēram, nodokļa rēķins, kases čeks, kvīts, maksājuma dokuments par bezskaidras naudas pārskaitījumu, muitas deklarācija), kurā kopējā preču vai pakalpojumu vērtība bez nodokļa sastāda 1000 latus un vairāk.

Ja apliekamās personas īpašumu izsolēs pārdod tiesu izpildītājs, apliekamā persona minētajā pārskatā norāda atsevišķi katru attaisnojuma dokumentu arī tādā gadījumā, ja kopējā preču vērtība bez nodokļa nepārsniedz 1000 latus.

Ar noteikumiem ir apstiprināts jauns pārskats PVN 7 - pārskats par fiskālā pārstāvja veiktajiem darījumiem.

Pārskats PVN 7 sastāv no trīs daļām:

I.Saņemtās un eksportētās preces -šajā pārskatā fiskālais pārstāvis norāda:

- taksācijas periodā Eiropas Savienības teritorijā iegādāto preču vērtību, ja šīs preces iegādātas ar mērķi to tālākai eksportēšanai, un šīs preces ir izvietotas muitas noliktavā vai akcīzes preču noliktavā, un tālāka šo preču eksportēšana;

- tādu preču vērtību, kuras saņemtas iekšzemē ar mērķi to tālākai eksportēšanai, un šīs preces ir izvietotas muitas noliktavā vai akcīzes preču noliktavā;

- taksācijas perioda beigās krājumos esošo preču vērtību.

II. Preču piegādātāju saraksts.

Pārskatā fiskālais pārstāvis norāda preču piegādātājus - apliekamās personas un ar nodokli neapliekamās personas, no kurām taksācijas periodā iekšzemē ir saņemtas preces, kā arī citu dalībvalstu apliekamās personas, no kurām taksācijas periodā ir iegādātas preces Eiropas Savienības teritorijā, ja šīs preces iegādātas ar mērķi to tālākai eksportēšanai, un šīs preces ir izvietotas muitas noliktavā vai akcīzes preču noliktavā, un tālāka šo preču eksportēšana.

III. Taksācijas periodā eksportēto preču piegādātāju saraksts. Aizpildot pārskatu, fiskālais pārstāvis norāda taksācijas periodā eksportēto preču vērtību, norādot šo preču piegādātājus.

 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Piektdiena
2024. g. 26. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602