Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Muitas procedūras – tranzīts – piemērošanas kārtība
Izdrukāt

Muitas procedūras – tranzīts – piemērošanas kārtība

03.01.2011

29.decembrī stājās spēkā MK noteikumi Nr.1135, kuri nosaka kārtību, kādā tiek piemērota un noformēta muitas procedūra - tranzīts.

Tranzīta procedūras izpildi un pabeigšanu kontrolē VID.

Piesakot tranzīta procedūru, principāls iesniedz muitas nodokļa, pievienotās vērtības nodokļa un akcīzes nodokļa parāda aprēķinu, kurš varētu rasties.

Piemērojot tranzīta procedūru naftas produktiem, kurus pārvieto pa cauruļvadiem, preces tiek deklarētas ar pieņemšanas - nodošanas aktu:

- preču nosūtītājs reizi diennaktī (neskaitot brīvdienas un svētku dienas) pēc tranzīta procedūras uzsākšanas VID muitas iestādē iesniedz preču pieņemšanas - nodošanas aktu;

- preču saņēmējs reizi diennaktī (neskaitot brīvdienas un svētku dienas) pēc naftas produktu saņemšanas VID muitas iestādē iesniedz preču pieņemšanas - nodošanas aktu.

Atļauju izmantot TIR procedūru un TIR karnetes izsniedz garantējošā asociācija - biedrība "Autopārvadātāju asociācija "Latvijas auto"".

Persona iegūst tiesības izmantot TIR procedūru un saņem TIR karnetes, ja tā atbilst Muitas konvencijā „Par starptautiskajiem preču pārvadājumiem" noteiktajām prasībām, kā arī papildus nosacījumiem:

- gada laikā pirms dienas, kad garantējošajā asociācijā ir iesniegts iesniegums par tiesībām izmantot TIR procedūru un saņemt TIR karnetes, veikti vismaz 48 starptautiskie kravu pārvadājumi (vismaz seši pārvadājumi ārpus ES teritorijas) un vismaz četri starptautiskie kravu autopārvadājumi mēnesī.

Minētais nosacījums neattiecas uz personu, kurai ir piešķirts atzītā komersanta statuss saskaņā ar Padomes 1992.gada 12.oktobra Regulu (EEK) Nr. 2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi un Komisijas 1993.gada 2.jūlija Regulu (EEK) Nr. 2454/93.

- šīs personas darba ņēmēju vidējie darba ienākumi par pirmajiem trim ceturkšņiem pēdējo četru ceturkšņu periodā līdz dienai, kad iesniegums iesniegts garantējošajā asociācijā, ir ne mazāki par 70 procentiem no darba ņēmēju vidējiem darba ienākumiem sauszemes transporta un cauruļvadu transporta nozarē (NACE otrās redakcijas klasifikācijas 49.kods) pēc VID apkopotajiem datiem, kas tiek publicēti VID mājaslapā internetā.

Pamatojoties uz garantējošās asociācijas pieteikumu, kurā persona ir iesniegusi iesniegumu, VID divu nedēļu laikā izvērtē, vai persona atbilst augstākminētajām prasībām un šādiem kritērijiem:

- personai uz iesnieguma iesniegšanas dienu nav nodokļu parādu, tajā skaitā valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu, vai attiecīgo maksājumu termiņi ir pagarināti un persona pilda parādu saistības;

- personai vai tās darbiniekiem, kam ir paraksta tiesības, nav sodāmības par muitas noteikumu pārkāpumiem.

VID aprēķina personas nodarbināto darba ņēmēju mēneša vidējos ienākumus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par informācijas sagatavošanu par vidējiem darba ienākumiem.

VID garantējošajai asociācijai sniedz pozitīvu vai negatīvu atzinumu par personas atbilstību TIR konvencijai.

Garantējošā asociācija pieņem lēmumu par tiesību piešķiršanu personai izmantot TIR procedūru un saņemt TIR karnetes, ja VID par personu ir sniedzis pozitīvu atzinumu.

TIR karnetes turētājs ir TIR karnetē norādītā autotransporta līdzekļa īpašnieks vai turētājs.

Ja TIR karnetes turētājs izmanto trešās personas autotransporta līdzekli, viņam nepieciešams garantējošās asociācijas saskaņojums trešās personas autotransporta līdzekļa izmantošanai TIR procedūrā.

 

 

 



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Trešdiena
2024. g. 24. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602