Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Palīdzība pārtikas produktu iegādei
Izdrukāt

Palīdzība pārtikas produktu iegādei

30.12.2010

Rīgas domes saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldībā tiek piešķirts un izmaksāts vienreizējs pabalsts pārtikas produktu iegādei. Pabalsts tiek piešķirts personām, kuras savu pamata dzīvesvietu ir deklarējušas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā divpadsmit mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas.

Pabalsta apmērs vienai personai ir 30 lati.

Tiesības saņemt pabalstu ir:

  • bērnam invalīdam vai bērnam, kurš slimo ar celiakiju, bet kuram nav noteikta invaliditāte un kurš nesaņem valsts pabalstu;
  • valsts vecuma pensijas, invaliditātes pensijas un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, kurš dzīvo atsevišķi vai dzīvo ģimenē, kurā nav neviena darbaspējīga persona, ja ģimenes (personas) vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 180 latus uz katru ģimenes locekli;
  • valsts vecuma pensijas, invaliditātes pensijas un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, kurš dzīvo ģimenē, kura normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā ir atzīta par trūcīgu.

Lai saņemtu pabalstu, personai vai tās likumīgajam pārstāvim līdz 31.03.2011. ir jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā, un, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, jāiesniedz iesniegums pabalsta piešķiršanai, jāaizpilda un jāparaksta iztikas līdzekļu deklarācija, ja ģimenei (personai) nav spēkā esošas iztikas līdzekļu deklarācijas.

Aizpildot deklarāciju par iztikas līdzekļiem, ģimene (persona) deklarē ienākumus un materiālo stāvokli saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona tiek atzīta par trūcīgu.

Pabalstu bērnam invalīdam piešķir bez ģimenes ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas.

Personai nav tiesības saņemt pabalstu, ja ir nokavēts dokumentu iesniegšanas termiņš, kurš noteikts līdz 31.03.2011.gadā.

Pabalstu nepiešķir personai, kura ilgstoši saņem pakalpojumu, ko sniedz sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas, vai atrodas ieslodzījumā.

Rīgas Sociālais dienests ne vēlāk kā desmit darba dienu laikā no dienas, tika saņemts personas iesniegums un aizpildīta un parakstīta iztikas līdzekļu deklarācija, pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai par atteikumu to piešķirt.

Pabalsts tiek izmaksāts ar pārskaitījumu uz personas norādīto norēķinu kontu vai skaidrā naudā.

Rīgas Sociālā dienesta lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai par atteikumu to piešķirt un faktisko Rīgas Sociālā dienesta rīcību persona var apstrīdēt Rīgas domes Labklājības departamentā.

Rīgas domes Labklājības departamenta lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kartībā.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Ceturtdiena
2024. g. 25. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602