Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Noteikumu projekts par alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšanu un spirta uzskaiti
Izdrukāt

Noteikumu projekts par alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšanu un spirta uzskaiti

31.05.2010

Noteikumu projektā, ko sagatavojusi Finanšu ministrija, ir paredzēta jaunu sadaļu izveidošana:

 

- „Alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšana”, kurā iekļautas normas ar vienotām prasībām spirta un pārējo alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšanai izmantojamiem mērīšanas līdzekļiem.

 

- „Spirta uzskaites kārtība”, kurā iekļautas normas ar prasībām spirta uzskaitē, informācijas norādīšanai spirta uzskaites žurnālā vai datorprogrammā par komersanta saražoto, saņemto, izsniegto vai izlietoto spirtu.

 

- “Spirta inventarizācijas kārtība”, kurā precizētas specifiskās normas par spirta krājumu inventarizēšanu un to rezultātu fiksēšanu un uzrādīšanu grāmatvedības uzskaitē.

 

Noteikumu projektā iekļauta jauna norma ar pienākumu komersantiem saražotā spirta daudzuma uzskaitei lietot daudzuma skaitītājus, kas nodrošina saražotā spirta summāru un neanulējamu uzskaiti.

Tā tiks nodrošinātas vienotas prasības komersantiem saražotā spirta uzskaitei un atvieglos VID spirta aprites kontroles iespējas.

 

Lai vienādotu prasības spirta pārvietošanai starp spirta patēriņa vietām un spirta izlietošanai, noteikumu projektā noteikts spirta pārvietošanas/izlietošanas akts.

Tāpat noteikumu projekts paredz, ka komersantam nav jānodrošina spirta glabāšana ar VID noteikto kontroles marķējumu un tādā iepakojumā, kas ļauj identificēt spirta ražotāju, apstrādātāju, pārstrādātāju, fasētāju vai personu, kas ieved spirtu, kā bija noteikts līdz šim.

 

Noteikumu projektā noteikts, ka komersantam, kam spirta apgrozījums ir lielāks par 50 000 litru absolūtā spirta, trīs darbdienas pirms pārskata gada spirta krājumu inventarizācijas, ir tikai jāinformē VID, savukārt VID izvērtē klātbūtnes nepieciešamību inventarizācijā.

Izstrādātais noteikumu projekts aizstās MK 2004. gada 29. aprīļa noteikumus Nr.457 “Noteikumi par alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšanu, spirta uzskaiti un spirta daudzuma kontroles kārtību”.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Otrdiena
2024. g. 16. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602