Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Jaunumi » Grozījumi kases aparātu izmantošanas kārtībā (papildinats)
Izdrukāt

Grozījumi kases aparātu izmantošanas kārtībā (papildinats)

22.03.2010

No 2010.gada 13.marta stājas spēkā grozījumi MK noteikumos Nr.282, kas precizē elektronosko ierīču un iekārtu izmantošanas kārtību nodokļu un citu maksājumu reģistrācijai.

Patentmaksas maksātaji ir atbrīvoti no kases aparātu izmantošanas un saņemtos maksājumus viņiem būs jāapstiprina pēc partnera pieprasījuma ar numurētu un Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu kvīti.

Ja kases aparātu lietotāji sagatavo un glabā kases aparātu žurnālus tikai elektroniskā veidā, tad tagad žurnāla datu izdruku nav nepieciešams veikt katru mēnesi, bet pēc kontrolējošos institūciju pieprasījuma kases aparāta žurnāla izdruku papīra formā ir nepieciešams izdot pārbaudei par nepieciešamo laika periodu.

Tagad, ja kases čekā nav norādīti visi attaisnojuma dokumentam un nodokļu reķinam nepieciešamie rekvizīti, pārdevējam pēc darījumu partnera pieprasījuma ne vienmēr ir jāizsniedz VID reģistrētu kvīti. Viņš var izdarīt papildus ierakstu kases čekā ar norādi uz nepieciešmiem rekvizītiem un ieraksta veicēja uzvārdu, kā arī apliecināt ar paraktu un zīmogu, kurā ir norādīts lietotāja nosaukums, nodokļu maksātāja reģistrācijas kods un juridiskā adrese.

Dažiem nodokļu maksātājiem, kuri līdz šim brīdim bija atbrīvoti no kases aparātu izmantošanas, ir jāsāk to izmantot ne velēk kā šī gada 1.jūlijam.

Uz tiem attiecas:

-          vairumtirgotaji par vairumā pārdotām precēm, saņemot samaksu ar maskājumu kartēm un izniedzot maksājumu karšu apstrādes termināla kvīti un pavadzīmi;

-          pesonas, kas veic dārgmetālu, dārgakmeņu iegādi, apstrādi un remontu.

 

Papildinājums

 

16.martā MK sēdē tika atbalstīts FM sagatavotais grozījumu likumprojekts kases operāciju uzskaites noteikumos un veikti precizējumi:

 

-          persona, kas kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā, kases operācijas reģistrē saimnieciskāš darbības ieņēmumu un izdevumu žurnālā vai ienākumu uzskaites reģistrā.

-        persona, kas var neizmantot kases aparātu, par saņemto skaidrās naudas summu dienas laikā, noformē vienu kases ieņēmumu orderi, pamatojoties uz dokumentiem, kas apstiprina darījumus (piemēram, kvītis, biļetes) vai par kopējo ienākumu summu, saņemtu dienas laikā skaidrā naudā.

 

Noteikumi Nr.282 ar aktuāliem grozījumiem ir pieejami portāla sadaļā "MK noteikumi".



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Sestdiena
2024. g. 20. aprīlis
Pr Ot Tr Cr Pt St Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

Valūtas kursi

 
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602