Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


№ 909 Noteikumi par maksātnespējas procesa administratora civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas kārtību un minimālo apdrošinājuma summu

Noteikuma Nr. Izmaiņas Nr. Pieņemts Spēkā Nosaukums Noteikumi ir atcelti Abonements Redakcija Izmaiņas
909 18.12.2007 01.01.2008 Noteikumi par maksātnespējas procesa administratora civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas kārtību un minimālo apdrošinājuma summu
01.11.2010
Redakcija Abonements www.d-k.lv EXTRA


    
    LATVIJAS REPUBLIKAS
Ministru kabinets

     
     Rīgā 2007.gada 18.decembrī
     Noteikumi Nr.909 (prot. Nr.70 14.§)
     

Noteikumi par maksātnespējas procesa administratora civiltiesiskās atbildības
apdrošināšanas kārtību un minimālo apdrošinājuma summu


Izdoti saskaņā ar
Maksātnespējas likuma
30.panta otro daļu

     1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek apdrošināta maksātnespējas procesa administratora (turpmāk - administrators) civiltiesiskā atbildība, kā arī civiltiesiskās atbildības apdrošinājuma minimālo summu.
     2. Apdrošināšanas objekts ir administratora civiltiesiskā atbildība par viņa profesionālās darbības rezultātā nodarītajiem zaudējumiem valstij, maksātnespējas subjektam, kreditoram vai citai personai.
     3. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu slēdz par konkrētu maksātnespējas procesu uz laiku, ne mazāku par sešiem mēnešiem. Administrators ir atbildīgs par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līguma spēkā esību laikā no maksātnespējas procesa pasludināšanas līdz maksātnespējas procesa izbeigšanai.
     4. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu konkrētajā maksātnespējas procesā noslēdz nekavējoties, bet ne vēlāk kā triju dienu laikā pēc maksātnespējas procesa pasludināšanas. Minimālā apdrošinājuma summa par apdrošināšanas periodu kopā un par vienu apdrošināšanas gadījumu ir 5000 latu.
     5. Juridiskās personas maksātnespējas procesā kreditoru sapulcei ir tiesības noteikt citu apdrošinājuma apmēru, bet ne vairāk kā 10 procentu no parādnieka aktīvu kopsummas, kas uzrādīta kreditoru sapulcē apstiprinātajā bilancē. Kreditoru sapulcei ir tiesības samazināt apdrošinājuma apmēru. Ja kreditoru sapulce noteikusi citu apdrošinājuma apmēru, apdrošinājumu apstiprinošus dokumentus administrators kreditoru sapulces noteiktajā termiņā un kārtībā iesniedz papildus.
     6. Juridiskās personas maksātnespējas procesā, kurā parādniekam nav aktīvu, administrators noslēdz civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu 10 dienu laikā pēc kreditoru sapulces lēmuma pieņemšanas par apdrošinājuma apmēra noteikšanu. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu noslēdz, ievērojot šo noteikumu 3.punktu.
     7. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumā paredzētais pašrisks nedrīkst pārsniegt 500 latu.
     8. Pēc apdrošināšanas atlīdzības izmaksas administrators atjauno civiltiesiskās apdrošināšanas līgumā noteikto apdrošinājuma summu.
     9. Juridiskās personas maksātnespējas procesā par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līguma noslēgšanu, atjaunošanu, pārtraukšanu vai izbeigšanu administrators paziņo nākamajā kreditoru sapulcē.
     10. Ja mainās administratori, jaunais administrators pēc iecelšanas amatā noslēdz jaunu civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu šajos noteikumos paredzētajā kārtībā.
     11. Noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvāri.

     
     Ministru prezidents                                                                                        A.Kalvītis
     Tieslietu ministrs                                                                                           G.Bērziņš
     
     Noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvāri.
     Publicēts: |Latvijas Vēstnesis”, 22.12.2007., Nr.206 (3782)

Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602