Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Albuma iegāde no fiziskas personas no Krievijas


27.10.2016

Jautājums

Vadītājs komandējumā Krievijā iegādājās no fiziskas personas albumu firmai. Naudu par albumu fiziskai personai uz Krieviju firma pārskaitīja ar pasta pārvedumu.

Kā noformēt darījumu firmā, kādus nodokļus un atskaites mums ir  jāsniedz VID?


Atbilde

Ārvalsts nodokļa maksātāja - nerezidenta ar nodokli apliekamo ienākumu veidi ir atrunāti likuma "Par IIN" 3.panta 3.daļā un likuma "Par UIN" 3.pantā. Minētajos likumos ir minēts, ka attiecībā uz nerezidentiem ar nodokli apliekamais objekts ir tikai Latvijā gūtie ieņēmumi.

Vienīgais izņēmums, kad maksājumi nerezidentam būtu jāapliek ar UIN, atrunāts likuma "Par UIN" 3.panta 8. daļā - UIN pēc 15% likmes jāpiemēro visiem maksājumiem, ko Latvijas rezidenti vai nerezidentu pastāvīgās pārstāvniecības izmaksā juridiskajām, fiziskajām un citām personām, kuras atrodas, ir izveidotas vai nodibinātas MK noteikumos minētajās zemu nodokļu un beznodokļu valstīs vai teritorijās.

Tā kā jautājumā minētajā situācijā fiziskā persona, kas gūst ienākumu, ir Latvijas nerezidents un ienākuma gūšanas vieta ir Krievija, kā arī Krievija nav zemu nodokļu vai beznodokļu valsts, tad nekādi nodokļi Jums pie pārskaitījuma veikšanas nav jāietur.

Par šo darījumu Latvijas VID nekādas atskaites nav jāiesniedz.

Grāmatvedībā darījumam ieteicams noformēt attaisnojuma dokumentu (piemēram, iepirkuma aktu), kas atbilst likuma "Par grāmatvedību" 7.panta prasībām.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602