Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Komunālo pakalpojumu rēķinu rekvizīti fiziskām personām


23.02.2015

Jautājums

Firma ir komunālo pakalpojumu piegādātājs un katru mēnesi izraksta rēķinus fiziskām personām par saņemto ūdeni. Rēķina sadaļā “pakalpojumu saņēmējs” raksta vārdu, uzvārdu, personas kodu, fiziskās personas adresi.

Vai drīkst rēķinos uzrādīt fizisko personu personas kodus?

 


Atbilde

Tā kā par ūdensapgādes pakalpojumu tiek noformēts nodokļa rēķins, tad jāievēro PVN likuma 125.panta nosacījumi attiecībā uz nodokļa rēķinu. PVN likuma 125.pantā nav prasības uzrādīt pakalpojuma saņēmēja – fiziskās personas  personas kodu.

Bet, lai dokuments kalpotu par attaisnojuma dokumentu grāmatvedībā, obligāta prasība ir norādīt saimnieciskā darījuma dalībniekus. Ja saimnieciskā darījuma dalībnieks ir fiziska perona, tad ir jānorāda vārdu un uzvārdu, personas kodu (ja personai tāds piešķirts), personas norādīto adresi vai, ja tāda nav norādīta, deklarētās dzīvesvietas adresi (likuma „Par grāmatvedību" 7.pants).

Ņemot vērā iepriekš minēto, var secināt, ka fiziskās personas - pakalpojuma saņēmēja personas kods noformētajā rēķinā par patērēto ūdeni ir jāuzrāda, lai minētais dokuments varētu kalpot par attaisnojuma dokumentu pakalpojuma sniedzēja grāmatvedībā.


Atstāt savu komentāru

OlgaB 25.02.2015 09:18

FIZISKO PERSONU DATU APSTRĀDE
Visām fiziskajām vai juridiskajām personām, kas veic vai vēlas uzsākt fizisko personu datu apstrādi, Datu valsts inspekcijā ir jāpiesaka reģistrācijai fizisko personu datu apstrāde. Fiziskajām un juridiskajām personām fizisko personu datu apstrāde nav jāreģistrē tādā gadījumā, ja tās fizisko personu datu apstrādi veic:

grāmatvedības un personāla uzskaites mērķiem;
valsts vai pašvaldību informācijas sistēmās, kurās savāktie fiziskās personas dati ir publiski pieejami;
žurnālistiskiem mērķiem saskaņā ar likumu "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem";
arhivēšanas mērķiem saskaņā ar likumu "Par arhīviem";
ja to veic reliģiskās organizācijas;
ja pārzinis likumā noteiktajā kārtībā ir reģistrējis personas datu aizsardzības speciālistu;
ja personas datu apstrādi veic saskaņā ar šā likuma 7.panta 1., 2.punktu vai 13.1 pantu;
to veic zinātnisku, statistisku un ģenealoģisku pētījumu vajadzībām.
Iepriekš minētie izņēmumi neattiecas uz gadījumiem, ja:

personas datus paredzēts nodot uz valsti, kas nav Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalsts;
personas datus paredzēts apstrādāt saistībā ar finanšu pakalpojumu sniegšanu, tirgus vai sabiedriskā viedokļa pētījumiem, personāla atlasi vai personāla novērtēšanu kā komercdarbības veidu, izlozēm vai loterijām;
veic informācijas par personas veselību apstrādi;
personas datu apstrāde attiecas uz noziedzīgiem nodarījumiem, sodāmību krimināllietās un administratīvo pārkāpumu lietās.
Iepriekš minētajos gadījumos fiziskās personas datu apstrāde ir jāreģistrē vienmēr. Ja fiziskā vai juridiskā persona veic fiziskās personas datu apstrādi nereģistrējoties, Datu valsts inspekcija šādai personai var uzlikt administratīvo sodu.

Lai INLAW International legal services speciālisti varētu Jums sniegt fiziskās personas datu apstrādes reģistrācijas pakalpojumu, Jums būs nepieciešams sniegt mums tabulā norādītās ziņas, kā arī apmaksāt tabulā norādīto valsts nodevu un mūsu komisiju par sniegtajiem juridiskajiem pakalpojumiem.

darson1974 24.02.2015 09:35

А как быть с охраной персональных данных физического лица.Ведь физическое лицо на услуги не заключает договор об охране данных , т.е. персонального кода . А на фирме работает большое количество работников. Считаю, что персональный код в счетах на услуги совершенно не нужен , достаточно адреса и имя, фамилии, ведь это счета на доход фирмы и физические лица не имеют кода как такового налогоплательщика в данном случае,а использовать мои персональные данные могут и для неблагонадежных действий.

Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602