Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Atvaļinājuma apmaksa summētā darba laika gadījumā


11.05.2010

Jautājums

Darbinieks dodas ikgadējā apmaksātā atvaļinājumā no 5.maija līdz 3.jūnijam. Darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks pēc grafika.

Cik jābūt apmaksātām atvaļinājuma dienām? Vai ir jāskaita tikai tās dienas, kuras viņš būtu strādājis pēc grafika, vai jāapmaksā 21 diena?


Atbilde

Izmaksājamā samaksas summa par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku tiek aprēķināta, reizinot vidējo izpeļņu ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā („Darba likuma” 75.panta 9.daļa).

 

Vidējā dienas izpeļņa tiek aprēķināta, dalot kopējo darba samaksas summu par pēdējiem sešiem mēnešiem ar dienu skaitu, kas nostrādātas šajā periodā.

 

Ja darbiniekam noteikts summētais darba laiks, vidējā dienas izpeļņa tiek aprēķināta, dalot kopējo darba samaksas summu par pēdējiem sešiem mēnešiem ar šajā periodā nostrādāto  stundu skaitu un reizinot ar astoņi (normālais darbinieka dienas darba laiks stundās).

 

Nostrādāto dienu skaitā neieskaita pārejošas darba nespējas dienas, atvaļinājuma dienas un dienas, kad darbinieks neveic darbu gadījumos, kas minēti „Darba likuma” 74.panta pirmajā daļā („Darba likuma” 75.panta 5.daļa).

 

Minētajā gadījumā ir jānoskaidro, kādu dienu skaitu laika periodā no 5.maija līdz 3.jūnijam darbiniekam būtu jābūt darbā, saskaņā ar noteikto grafiku, un tikai šīs darba dienas apmaksāt.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602