Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Latvijas firma izsniedza aizdevumu ar procentiem Spānijas kompānijai


26.03.2012

Jautājums

Latvijas firma ieguva 49% no Spānijas kompānijas pamatkapitāla. Latvijas firma izsniedza aizdevumu Spānijas kompānijai ar 3,3% gadā. 2011.gada beigās Spānijas kompānija izmaksāja procentus.

Vai ir jāietur 10% no šiem procentiem? Vai bija jāiesniedz kāda atskaite par šiem procentiem?

Kā šis darījums atspoguļosies UIN deklarācijā?


Atbilde

Likuma „Par UIN” 3.panta 4.daļā ir atzīmēts, ka attiecībā uz nerezidentiem, ar nodokli apliekamais objekts ir Latvijā saņemtie ienākumi no saimnieciskās darbības vai no ar to saistītas darbības.

Nodoklis tiek ieturēts no tādiem maksājumiem, kurus rezidenti un pastāvīgās pārstāvniecības izmaksā nerezidentiem, ja no šiem maksājumiem nav ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Uzņēmumu ienākuma nodoklis tiek ieturēts no procentu maksājumiem, ja to maksātājs un saņēmējs ir saistīti uzņēmumi vai personas, — 10 procenti no šiem maksājumiem, bet procentu maksājumiem, ko Latvijas Republikā reģistrētās komercbankas izmaksā ar tām saistītiem uzņēmumiem vai personām, — 5 procenti no šiem maksājumiem, izņemot minētos procentu maksājumus, ko kapitālsabiedrība, kas ir Latvijas Republikas rezidents (turpmāk — Latvijas sabiedrība), izmaksā Eiropas Savienības dalībvalstu saistītai sabiedrībai vai tās pastāvīgajai pārstāvniecībai, kas atrodas citā Eiropas Savienības dalībvalstī.

Tātad, Latvijas firma saņemto procentu summu uzrāda peļņas vai zaudējumu aprēķina rindā „citi procentu ieņēmumi un tamlīdzīgi ieņēmumi”.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā nekādas korekcijas attiecībā uz šiem saņemtajiem procentiem nav jāveic, ja procenta par finanšu pakalpojumiem tirgus vērtība sastāda 3.3% un zemāk.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602