Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Dabas resursu nodoklis par iepakojuma maisiņiem


09.02.2016

Jautājums

Cik ir jāmaksā dabas resursu nodoklis par iepakojuma maisiņiem?

Atskaiti ir jāiesniedz 1 reizi gadā vai katru ceturksni?


Atbilde

Dabas resursu nodokļa (DRN) likuma 4. panta 5. daļa nosaka, ka plastmasas maisiņiem, ko pircēja ērtības vai reklāmas noformējuma dēļ iepakotu vai neiepakotu preču vai produktu kopumam (pirkumam) pievieno tirgotājs, neatkarīgi no tā, vai par šiem maisiņiem tiek iekasēta atsevišķa samaksa, piemēro nodokļa likmi, kas noteikta šā likuma 24.pantā. Šajā daļā minētajiem plastmasas maisiņiem, kas izgatavoti no bioplastmasas vai oksisadalāmās plastmasas, piemēro nodokļa likmi, kas noteikta šā likuma 7.pielikumā. Ja preces tiek realizētas plastmasas maisiņos, kuros tirgotājs tās safasējis un iepakojis pirms novietošanas tirdzniecības vietā, šiem plastmasas maisiņiem piemēro nodokļa likmi, kas noteikta šā likuma 7.pielikumā.

Savukārt, saskaņā ar minētā likuma 24.panta 5.daļu plastmasas maisiņiem, kurus pirkumam pievieno tirgotājs, piemēro sekojošas DRN likmes:

1) maisiņiem, kuru viena maisiņa svars nepārsniedz 0,003 kilogramus (1000 maisiņu svars nepārsniedz 3 kilogramus), - 3,70 EUR par 1 kilogramu;

2) maisiņiem, kuru viena maisiņa svars ir lielāks par 0,003 kilogramiem (1000 maisiņu svars pārsniedz 3 kilogramus), - 1,14 EUR par 1 kilogramu.

Ja maisiņi ir izgatavoti no bioplastmasas izejmateriāliem, tad DRN likme būs 0.24 EUR par 1 kilogramu, savukārt, ja tie ir izgatavoti no oksisadalāmās plastmasas izejmateriāliem, tad nodokļa likme attiecīgi būs 0.70 EUR par 1 kilogramu.

Bet gadījumā, ja preces tiek realizētas plastmasas maisiņos, kuros tirgotājs tās safasējis un iepakojis pirms novietošanas tirdzniecības vietā, šiem plastmasas maisiņiem, saskaņā ar DRN likuma 7.pielikumu, piemēro nodokļa likmi 1.22 EUR par 1 kilogramu.

Saskaņā ar DRN likuma 27.pantu pārskats par aprēķināto DRN par iepriekšējo ceturksni jāiesniedz VID, kā arī jāaprēķina un jāiemaksā nodoklis par iepriekšējo ceturksni VID noteiktajā budžeta kontā līdz ceturksnim sekojošā nākamā mēneša 20.datumam.

Ja nodokļa summa atbilstoši pamatlikmēm nepārsniedz 142,29 EUR gadā par visiem nodokļa maksātāja ar nodokli apliekamajiem objektiem kopā, tad pārskats par aprēķināto DRN jāiesniedz VID vienu reizi gadā - par iepriekšējo gadu līdz nākamā gada 20.janvārim. Arī aprēķinātais DRN par iepriekšējo gadu šajā gadījumā ir jāiemaksā budžetā līdz nākamā gada 20.janvārim.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602