Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Preču ziedojums sporta klubam


22.04.2015

Jautājums

Firma nodarbojas ar sporta inventāra tirdzniecību. Daļu preču tika nolemts ziedot sporta klubam. Kas šajā gadījuma būs ar PVN?


Atbilde

Saskaņā ar PVN likuma 6.panta 1.daļu, par preču piegādi par atlīdzību uzskata reģistrēta nodokļa maksātāja saimnieciskajā darbībā izmantojamo aktīvu daļu nodošanu bez atlīdzības savām vai sava personāla privātajām vajadzībām vai šo aktīvu daļu izmantošanu citiem mērķiem, nevis savas saimnieciskās darbības vajadzībām, ja priekšnodoklis par attiecīgajām precēm vai to sastāvdaļām bijis pilnīgi vai daļēji atskaitīts.

Tātad, ja reģistrēts nodokļa maksātājs par iegādātajām precēm ir atskaitījis priekšnodokli un šīs preces tiek ziedotas, tad viņam šis darījums ir jāuzskata par preču piegādei par atlīdzību pielīdzināmu darījumu, kas apliekams ar PVN. Līdz ar to ziedotājam ir jāaprēķina PVN no ziedoto preču vērtības un to  jāuzrāda PVN deklarācijā.

Ja par iegādātajām precēm nav atskaitīts priekšnodoklis un  šīs preces tiek ziedotas, tad no šo ziedoto preču vērtības nav jāaprēķina PVN un šāds darījums nav jāuzrāda PVN deklarācijā.


Atstāt savu komentāru

korhovs 13.05.2015 14:16

А если товар, который решили пожертвовать, был закуплен в ЕС, а налог НДС фактически не отчислялся, т.к. реверс, то надо ли начислять НДС в этом случае?
Как оформляется пожертвование товарами?

Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602