Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Čeku uzskaite bez pakalpojuma saņēmēja rekvizītiem


27.11.2013

Jautājums

Firma nodarbojas ar transporta pārvadājumiem. Darbinieks iesniedza čeku par sniegtajiem pakalpojumiem- smagās automašīnas startera remonts par summu 123.97 lati + PVN.

Čekā nav norādīti pakalpojuma saņēmēja firmas rekvizīti, bet pievienota kvīts ar visiem trūkstošajiem datiem un pārdevēja parakstu.

Vai drīkst tādu čeku uzskatīt par nodokļu rēķinu? Vai čekā virs 100 latiem bez PVN noteikti ir jābūt visai informācijai?


Atbilde

Kases čeks, kurā nav visi nodokļa rēķinam obligātie rekvizīti, saskaņā ar PVN likuma 125.pantu, ar klāt pievienotu kvīti, kurā ir uzrādīti trūkstošie rekvizīti, kā nodokļa rēķins ir derīgs tikai tādos gadījumos, ja pirkuma summa nepārsniedz 100 Ls (PVN likuma 126.panta 2 daļa).

Tātad, ja kases čekam klāt pievienotajā kvītī ir uzrādīti tikai trūkstošie rekvizīti, tad šāds dokuments nevar kalpot par nodokļa rēķinu, un PVN kā priekšnodokli par šo darījumu nedrīkst atskaitīt. Visa darījuma summa kopā ar PVN ir jāgrāmato saimnieciskās darbības izdevumos.

Tomēr, ja klāt pievienotajā kvītī būs uzrādīti visi 125.pantā uzskaitītie obligātie rekvizīti nodokļa rēķinam, tad par nodokļa rēķinu varēs izmantot šo kvīti, bet kases čeks kalpos kā dokuments, kas apliecina samaksu.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602