Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Subsīdijas kā valsts atbalsts lauksaimniecībai


27.03.2013

Jautājums

SIA nodarbojas ar lauksaimniecisko darbību un saņem no Lauku Atbalsta Dienesta maksājumus par zemes platībām, kas tiek izmantotas lauksaimniecībai.

Kā tas ietekmē aplikšanu ar nodokļiem?


Atbilde

SIA saņemtos Lauku Atbalsta Dienesta maksājumus atzīst peļņas vai zaudējumu aprēķinā vispārējā kārtībā. Tos uzrāda PZA  6.rindā  - pārējie saimnieciskās darbības ieņēmumi.

Likuma „Par UIN” 6.panta 4.daļas 2.punktā teikts, ka, nosakot apliekamo ienākumu, nodokļa maksātāja peļņu samazina par  summām, kas izmaksātas subsīdiju veidā kā valsts atbalsts lauksaimniecībai vai ES atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai.

Tas nozīmē, ka minētie LAD platību maksājumi kā apliekamā ienākuma samazinājums ir jāuzrāda UIN deklarācijas brīvajā 63.rindā  -  citas apliekamo ienākumu samazinošas summas saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kuru atšifrē vienā no apakšrindām, piemēram  -  63.1.

Saskaņā ar likuma „Par UIN” 18.panta 1. un 2.daļu, uzņēmumi, kas veic lauksaimniecisko darbību, ir tiesīgi piemērot nodokļa atlaidi 10 Ls apmērā par lauksaimniecībā izmantojamās zemes hektāru. Kopā ar UIN deklarāciju ir jāiesniedz pašvaldības izziņa par izmantoto zemes platību lauksaimniecības produkcijas ražošanai.

Šo atlaidi uzrāda UIN deklarācijas 81.rindā.

Minēto atlaidi ,saskaņā ar likuma „par UIN” 17.2 panta 5.daļu nepiemēro, ja nodokļu maksātājs ir piemērojis nodokļa atlaidi par atbalstāmo investīciju projekta ietvaros veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņā ieguldījumiem (likuma „Par UIN” 17.2 panta 1.daļa).



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602