Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Darbinieka iesniegums VID par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu


06.06.2019

Jautājums

Vai ir iespējams kaut kādā veidā pārtraukt darba attiecības, ja darba devēju nav iespējams atrast, bet sanāk, ka darbinieki nav atbrīvoti no darba.

Ko darīt darbiniekiem šajā situācijā? Darba algu viņi nesaņem un kļūt par bezdarbniekiem viņi arī nevar.


Atbilde

Ja darba devējs nav atrodams, tad darbinieki var iesniegt iesniegumu VID par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu ar šo uzņēmumu.

Saskaņā ar MK noteikumu Nr. 827 “Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli” 8.punktu, VID, saņemot personas (darba ņēmēja) iesniegumu par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu ar darba devēju, kurš šajos noteikumos noteiktajā kārtībā nav paziņojis VID par attiecīgās personas darba ņēmēja statusa zaudēšanu, 5 darbdienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas nosūta darba devējam brīdinājumu, nosakot 15 dienu laikā no brīdinājuma saņemšanas dienas iesniegt VID ziņas par darba ņēmējiem, tai skaitā par attiecīgā darba ņēmēja statusa zaudēšanu. Ja darba devējs noteiktajā termiņā neiesniedz VID ziņas par darba ņēmējiem, VID, izvērtējot darba ņēmēja sniegto un VID rīcībā esošo informāciju, reģistrē personai (darba ņēmējam) darba ņēmēja statusa zaudēšanu (ziņu kods – 29) ar datumu, kad VID saņemts personas iesniegums par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu ar darba devēju.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602