Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Firma A iekārtoja darbā invalīdus uz NVA programmas pamata


17.08.2012

Jautājums

Firma A uz gadu iekārtoja darbā invalīdus, pamatojoties uz NVA programmu, un maksā par viņiem visas sociālās iemaksas.Sakarā ar restrukturizāciju, firma sadalījās un izveidojās cita jauna firma B, kuras struktūrās strādā invalīdi.Firma B noslēdza sadarbības līgumu ar firmu A par darbinieku nomu līdz NVA programmas beigām un maksā firmai A noteiktu summu mēnesī. Vai firmai B ir pienākums maksāt sociālās iemaksas un ienākuma nodokļus?


Atbilde

Jūsu gadījumā ieteikums būtu vispirms sazināties ar NVA un nokonsultēties, vai Jūs vispār drīkstat minētos darbiniekus nodarbināt citā firmā, jo līgums tika slēgts ar konkrēto firmu A.

Likuma „Par IIN” 17.1 pantā ir atrunāts gadījums, kad iznomātājs, kurš nav Latvijas rezidents vai nerezidenta pastāvīgā pārstāvniecība Latvijā, nosūta personālu apmaiņā pret atlīdzību Latvijas rezidentam vai nerezidenta pastāvīgajai pārstāvniecībai Latvijā. Savukārt minētā likuma 17.2 pants attiecas uz gadījumiem, kad darbaspēka nodrošināšanas pakalpojumus sniedz mikrouzņēmums.

Saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 458 „Komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība”, sniegt darbaspēka nodrošināšanas pakalpojumus, kuru ietvaros darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzējs kā darba devējs nosūta darbinieku uz noteiktu laiku strādāt cita uzņēmuma labā un vadībā, drīkst tikai tad, ja ir saņemta licence. Minētie noteikumi regulē licences izsniegšanas kārtību. Licenci NVA izsniedz komersantam, kurš reģistrējies komercdarbību un kurš arī ir reģistrējis personas datu apstrādi un saņēmis personas datu apstrādes reģistrācijas apliecību. Valsts nodeva par licenci ir 100 lati.

Tā kā licences arī izsniedz NVA, tad Jūsu gadījumā vēlams griezties minētajā organizācijā, kur  noskaidrot konkrēto situāciju.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602