Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Preču transportēšana ES teritorijā, deklarācija un atskaites


11.06.2010

Jautājums

Latvijas apliekamā persona A apmaksā rēķinu apliekamai personai B no ES par savas gatavās produkcijas piegādi līdz pircējam.

Latvijas firma A izraksta rēķinu gatavās produkcijas saņēmējam ES par apmaksātajiem transporta pakalpojumiem (rēķinu par savu izdevumu kompensāciju). Vai šis darījums tiek aplikts ar PVN un kādu likmi piemēro? Vai šis darījums jāatspoguļo PVN deklarācijā un kādā rindā?


Atbilde

Gatavās produkcijas transportēšana līdz pircējam nav firmas A izdevumu kompensācija.

 

Ja par šī pakalpojuma sniegšanu tiek izrakstīts atsevišķs rēķins, neiekļaujot gatavās produkcijas cenu, tad to uzskata par preces transportēšanu ES teritorijā.

 

Visos gadījumos, kad transporta pakalpojumu saņēmējs ES teritorijā ir persona, kas veic saimniecisko darbību, rēķinā par pakalpojumu sniegšanu PVN netiek piemērots.

 

MK noteikumos Nr.1640 noteikts, ka PVN deklarācijas 48.2 rindā jānorāda sniegto to pakalpojumu vērtība, kam tiek piemērots nodoklis, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar likuma 4.1 pantu ir cita valsts – ES dalībvalsts.

 

Pārskatu PVN2 iesniedz apliekamā persona, kura veic preču piegādi ES teritorijā vai sniedz citas valsts - ES dalībvalsts apliekamai personai ar nodokli apliekamus pakalpojumus, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar likuma 4.1panta 4.daļu ir cita valsts –ES dalībvalsts.

 

Tātad, transporta pakalpojumu vērtība jāiekļauj PVN deklarācijas 48.2 rindā un, ja pakalpojumu saņēmējs ir apliekamā persona, tad jāaizpilda pārskats PVN2 par preču piegādi un sniegtajiem pakalpojumiem ES teritorijā.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602