Parole

Jaunumu saņemšana

Parakstieties uz portāla
"Debеts-Kredīts" bezmaksas jaunumu saņemšanu un saņemiet likumdošanas jaunumus un citu noderīgu informāciju

Ok

Atteikties no nosūtīšanas

Mūsu partneri:


Noslēgtais pilnvarojuma līgums ar valdes locekļiem un nodokļi


31.07.2013

Jautājums

Kādos gadījumos tiek noslēgts pilnvarojuma līgums?

Kādus nodokļus ir jāmaksā un kādu informāciju ir jāiesniedz VID?


Atbilde

Pilnvarojuma līgums ir atrunāts Civillikuma 18.nodaļas 1.apakšņodalā ( no 2289. līdz 2317.pantam).

Ar pilnvarojuma līgumu viena puse (pilnvarnieks, uzdevuma ņēmējs) uzņemas izpildīt otrai (pilnvaras devējam, pilnvarotājam, uzdevuma devējam) - zināmu uzdevumu, bet pilnvaras devējs apņemas pilnvarnieka rīcību atzīt sev par saistošu (Civillikuma 2289.pants).

Darba likuma 44.panta 3.daļa nosaka: „Ar kapitālsabiedrības izpildinstitūciju locekļiem slēdzams darba līgums, ja vien viņi netiek nodarbināti, pamatojoties uz citu civiltiesisku līgumu. Ja kapitālsabiedrības izpildinstitūciju locekļi tiek nodarbināti, pamatojoties uz darba līgumu, tas slēdzams uz noteiktu laiku.”.

Tātad ar kapitālsabiedrību valdes locekļiem var neslēgt darba līgumu, ja ir noslēgts cits civiltiesisks līgums(piemēram, pilnvarojuma līgums).

Ja ar valdes locekli ir noslēgts darba līgums, tad valdes loceklis iegūst algotā darbinieka statusu ( Darba likuma 3. pants).

Šajā gadījumā minimālā darba samaksa nedrīkst būt zemāka par noteikto minimumu Latvijā ( Darba likuma 61.panta 1. daļa).

Ja ar valdes locekli ir noslēgts pilnvarojuma līgums, tad Darba likuma normas netiek piemērotas.

Saskaņā ar Komerclikuma 221.panta 8.daļu valdes loceklim ar padomes vai dalībnieku lēmumu var noteikt atalgojumu atkarībā no tā veicamajiem pienākumiem.

Atalgojums var būt mazāks par noteikto minimumu vai arī vispār var nebūt noteikts.

Atalgojums, kuru saņem komercsabiedrības valdes vai padomes locekļi, tiek aplikts ar sociālās apdrošināšanas maksājumiem (likuma „Par VSA” 14.panta 12.daļa).

Ja valdes vai padomes locekļiem nav noteikts atalgojums, tad arī nav sociālo maksājumu apliekamā objekta.

Saskaņā ar likuma „Par VSA” 1. panta 2. daļas c punktu, darba ņēmējs ir: Saeimas deputāts, pašvaldības deputāts, Ministru kabineta loceklis, komercsabiedrības valdes, padomes loceklis, prokūrists, kontrolieris, Valsts probācijas dienesta brīvprātīgais probācijas darbinieks, kā arī cita persona, kura ieņem amatu, kas dod tiesības uz atlīdzību, ja atlīdzība ir faktiski noteikta.

Tātad, ja valdes loceklim atlīdzība nav noteikta, tad likuma „Par VSA” izpratnē, viņš nav darba ņēmējs.

Saskaņā likuma „Par VSA” 13. panta 2. daļu katru darba ņēmēju, kurš ieguvis, mainījis vai zaudējis šā likuma 1.panta 2.daļā noteikto darba ņēmēja statusu, darba devējs reģistrē VID pēc darba devēja reģistrācijas vietas. Ziņas par darba ņēmējiem darba devējs MK noteiktajā termiņā un kārtībā.

MK noteikumu Nr. 827 „Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli” 8.punkts nosaka, ka darba devējs ne vēlāk kā vienu dienu, pirms persona uzsāk darbu, ja ziņas tiek sniegtas papīra formā, vai ne vēlāk kā vienu stundu, pirms persona uzsāk darbu, ja ziņas tiek sniegtas elektroniski elektroniskajā deklarēšanas sistēmā; katru darba ņēmēju reģistrē VID, iesniedzot „Ziņas par darba ņēmējiem”. Ziņas par darba ņēmējiem, kuri ir mainījuši vai zaudējuši likumā par VSAOI noteikto darba ņēmēja statusu, darba devējs iesniedz triju darba dienu laikā pēc tam, kad persona ir mainījusi vai zaudējusi darba ņēmēja statusu.

Tātad,  ja ar personu ir noslēgts pilnvarojuma līgums ar atlīdzību, tad likuma „Par VSA” izpratnē, viņš ir darba ņēmējs un par viņu ir jāiesniedz  „Ziņas par darba ņēmējiem”.

Ja pilnvarojuma līgums ir bez atlīdzības, ziņas nav jāiesniedz.



Atstāt savu komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējieties ar savu lietotāju vai reģistrējieties!
Par portālu Portāla noteikumi Sazinies ar mums Paziņot par kļūdu Reklāma Rekvizīti Video  

Tālrunis: 28331590     E-pasts: info@d-k.lv   www.d-k.lv

Copyright © 2009 — 2022 Latvikon

SIA "LATVIKON" Ģertrūdes iela 63, Rīga, LV-1011 LV40003167602